Gaat Nederland over naar een vierdaagse werkweek?

Vier dagen werken in plaats van vijf mét behoud van salaris? in Finland is het eerste wetsvoorstel ingediend om de vierdaagse werkweek met dagen van 6 uur officieel te maken. Volgens ADP blijkt de helft van de Europese werknemers het liefst vier in plaats van vijf dagen te willen werken. Uit onderzoek blijkt dat personeel daarmee niet alleen tevredener is, maar bovendien ook nog beter presenteren.

Volgens professor David Spencer van de universiteit van Leeds zou een korte werkweek ook gewoon moeten kunnen. Door vier dagen in plaats van vijf dagen te werken kan er meer aandacht besteed worden aan de belangrijke dingen in het leven, zoals familie, vrienden en hobby’s. Om zijn argument te onderbouwen vertelt Spencer dat mensen die veel uren maken in de week meer kans hebben op hartziekten. Ook zorgt het voor een slechtere fysieke en mentale gezondheid.

Wij hebben de 6-urige werkdag én 4 daagse werkweek al! Hoe kijk jij hier tegenaan? Zal jij hier gelukkiger van worden en denk jij dat de rest van Nederland nog overstag gaat?