Goede werkvoornemens voor 2020!

Goede doelen, we kennen ze allemaal wel… We willen in het nieuwe jaar allemaal meer naar de sportschool, de pondjes moeten er af, op de fiets naar kantoor en natuurlijk minder geld uitgeven. Het is tijd voor echte voornemens, op werkgebied, en wij geven je tips!

We beginnen simpel, zoek een betere balans tussen werk en privé. Het is belangrijk dat je het leuk hebt op je werk, maar je privéleven is toch veel belangrijker? Zorg dat je hier de juiste balans in opneemt. Heb je het gevoel dat je veel inlevert door die extra dag op kantoor? Misschien is het mogelijk om thuis te werken, een halve dag te gaan werken in plaats van die hele dag. Overleg met je werkgever wat hierin mogelijk is.

Heb je het gevoel dat je wil groeien en ontwikkelen? Dan moet je duidelijke doelen stellen. Zit ik nog op mijn plek in mijn huidige functie of mis ik hier en daar wat uitdaging? Wat mis ik dan precies? Ben ik toe aan meer verantwoordelijkheid? Zorg dat je doelen beschrijft die meetbaar zijn waardoor je eind 2020 kan bepalen of je je doel bereikt hebt, of dat je een ander doel moet stellen voor in 2021. Wil je beter worden in je huidige functie? Dan is vakkennis opdoen een goed begin. Ga eens kijken naar het volgen van een cursus of een opleiding, veel bedrijven bieden werknemers hierin goede mogelijkheden dus ga hierover ook zeker in overleg.

Heb je al voldoende kennis maar heb je het gevoel dat je dit nog niet 100% inzet? Dan is het misschien goed om je dit jaar te focussen op je vaardigheden en competenties. Maak voor jezelf inzichtelijk, waar ben ik goed in en wat kan er beter? Wat pas ik op het moment toe in mijn baan en wat wil ik graag nog toevoegen of leren? Begin eens om dit voor jezelf in kaart te brengen en door te kijken wat jij er zelf aan kan doen en probeer het. Vraag hulp aan collega’s. Lukt het niet om deze vaardigheid zelf aan te sterken? Ga op zoek naar een geschikte cursus of een training.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon niet meer op je plek zit, dat de uitdaging niet meer in je huidige baan zit en dat je op zoek bent naar een andere functie of eventueel een andere werkgever. Ga eens op zoek of je vacatures tegenkomt die je op het moment wel aanspreken en misschien is dat voor jou de oplossing.