Hoe ga jij om met werkdruk?

Bijna alle Nederlanders hebben wel eens te maken met stress of een hoge werkdruk. Om te zorgen dat jij naast alle stress ook nog wat plezier uit je werk haalt geven wij je een aantal tips!

Zorg dat je overzicht behoud.

Werk jij aan 100 dingen tegelijk? Zogenaamd kunnen alleen mannen niet multitasken maar soms is het als vrouw ook goed om je gewoon te richten op 1 ding. Dat vraagt misschien wat meer discipline, maar zo kan je dan eindelijk wel een taak van je to do listje afvinken. Oh ja, piekeren helpt ook niet. De doemscenario’s in je hoofd komen nooit uit, dus stop daar maar mee.

Richt je op jezelf

Komen er veranderingen binnen het bedrijf waar jij als werknemer niks aan kan veranderen? Raak niet in paniek, want je kan er toch niks aan veranderen ?. Probeer je minder te richten op zaken waar jij zelf niks aan kan veranderen, dat scheelt vast al stress. Dingen gebeuren soms gewoon, af en toe pakt dit positief uit, maar soms ook negatief. That’s life.

Doe dingen waardoor je stress minder wordt

Plan leuke dingen in met vrienden of familie of ga eens alleen op pad. Ga sporten, want ja dit helpt voor de aanmaak van stress verlagende hormonen in je lichaam en zorgt dat jij je weer kan concentreren. Vind je sporten nou  niks? Ga lopend naar de supermarkt in plaats van met de auto, buitenlucht is voor iedereen goed ?.

Goede nachtrust

Van sporten krijg je nieuwe energie, maar van een goede nachtrust natuurlijk ook. Een goede nachtrust zorgt voor het verbeteren van je concentratievermogen, het voorkomt burn-out klachten en het verbetert je geheugen en je humeur. Daarnaast slaap je één derde van je leven, dus hoe fijn is het als je er dan ook nog wat aan hebt?

Blijf positief

Wordt het allemaal te veel? Probeer positief te blijven. Ja ja, makkelijk zeggen natuurlijk. Zet eens muziek aan  want dat blijkt goed te zijn voor je geestelijke gezondheid en als je nou stress krijgt van je collega naast je zet je de muziek op 100% en heb je al één factor minder. Zorg dat je de regie in handen neemt en probeer weer energie te halen uit je werk in plaats van stress!