5 belangrijke tips voor je cv

  1. Een overzichtelijk cv! Maak je cv niet te lang met onnodige informatie. Houd het kort en bondig zodat het goed leesbaar is voor de recruiter. Zorg dat het cv in kopjes is ingedeeld bijvoorbeeld: NAW-gegevens, opleiding/cursussen, werkervaring, hobby en interesses en zorg dat het cv op een logische volgorde geschreven is.
  2. Voeg een introductie / profielschets toe: zodra jij gesolliciteerd hebt is het de taak van de recruiter om een goede match te maken tussen de opdrachtgever en een sollicitant. Naast de motivatiebrief kan je gebruik maken van een korte introductie op het cv waarbij jij jezelf omschrijft.
  3. Zorg dat je gegevens actueel zijn: Check voordat jij je cv opstuurt of je het juiste e-mailadres en telefoonnummer op je cv hebt en de juiste NAW gegevens hebt ingevuld. Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer? Pas dit dan ook even aan in je cv zodat de recruiter ook contact met jou kan opnemen. Heb je nog een e-mailadres die je vroeger had aangemaakt toen je 8 was en is deze niet geschikt om mee te solliciteren? Misschien wordt het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van dat e-mailadres en een ander e-mailadres aan te maken.
  4. Aanvullende informatie: Heb je een rijbewijs? Laat het weten. Ben je actief op social media en wil je de recruiter jouw socials laten zien omdat dit aansluit bij de functie waarop je solliciteert? Zet de hyperlink op je cv. Ditzelfde geldt voor een eigen website of een blog, voeg het toe.
  5. Foto: ja / nee? Voeg een actuele foto toe waardoor jij eruit blinkt, heb je alleen maar selfies of vakantiefoto’s? Misschien wordt het dan tijd om een professionele foto te (laten) maken en zet deze op je cv, ook goed voor je LinkedIn ?.