Moneytalk; wat verdient een juf?

In deze rubriek delen wij huishoudboekjes! Deze week gaan de leraren in het basisonderwijs staken. Jerney is juf en deelt haar huishoudboekje met ons. Wat vind jij, is het terecht dat er wordt gestaakt?

Korte introductie: Mijn naam is Jerney, ik word bijna 27 en ben leerkracht in groep 1/2. Ik woon samen en heb geen kinderen.

Hoeveel verdien je met je werk? 2100 (inclusief reiskosten) 

Hoe zijn de secundaire voorwaarden? Ik maak vaak lange dagen. Ik begin om 7.30/7.45 uur en ga niet voor 17.00 uur weg. Het wordt eerder 17.30 uur. De kinderen zijn er van 8.15 tot 15.15 uur (middagpauze van 12.15-12.45 uur) en daarna is er tijd voor vergaderingen, overlegmomenten, bijwerken van administratie zoals groepsplannen, oudergesprekken, voorbereiden van lessen, klaarmaken van hoeken in de klas etc. Er staan veel vakanties vast per schooljaar. Toch ben ik elke vakantie wel minstens 1-2 dagen aan het werk om achterstallig onderhoud weg te werken, zoals administratieve werkzaamheden. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de oudergesprekken (in de avond) binnen je eigen tijd, extra informatieavonden etc. Wij werken niet met inklokken of vaste uren per dag. 

Hoeveel geef je uit aan woonlasten? hypotheek: 500 euro, 160 euro gas/water/licht,

Hoeveel geef je uit aan andere vaste lasten? zorgverzekering 120 , telefoon 15, auto 85, sportschool 25, internet en tv 67,50, onderwijsbond 17.5  

Hoeveel geef je uit aan etentjes, hobby’s, make-up/verzorging, kleding, vakanties etc? Maandelijks uit eten, meestal 2x per jaar op vakantie, weekendjes weg minimaal 2 per jaar, kleding maandelijks 100/150 euro 

Hoeveel hou je per maand over?  750 euro gemiddeld denk ik 

Spaar je? Ik probeer elke maand sowieso 200 euro te sparen. Dit lukt vaak wel, soms iets meer of minder. 

Ben je tevreden met je inkomen? Het is voor nu prima. Er komt een staking aan binnen het onderwijs voor loonsverhoging en vermindering van de werkdruk. Vanaf februari zal er een kleine loonsverhoging bij komen. 

Ben je tevreden met je vaste lasten? Het is voor nu prima. We willen graag verhuizen naar een groter huis, waardoor de hypotheekkosten veel hoger zullen worden. We kunnen deze kosten gelukkig samen delen. 

Hoe is jouw loopbaan verlopen? van de pabo naar de basisschool, eerst als invaljuf, toen 2 dagen vast een groep, daarna 5 dagen vast een groep. 

Hoeveel zou je willen verdienen in de toekomst en met wat voor werk? Ik ben nog zoekende naar de juiste baan. Momenteel zit ik nog goed in het onderwijs, komend schooljaar wil ik graag 4 dagen werken (minder werkdruk) en ik ben zoekende naar afwisseling wat ik misschien kan combineren met mijn baan als juf.

Als je een miljoen zou winnen, wat zou je daar dan mee doen? Heel vaak op vakantie gaan, een leuke auto kopen, goede doelen steunen en een deel van het geld delen met mijn familie.