Fruit voor tijdens je werk

Midden in het centrum van Zwolle, aan de Grote Markt, vind je de smoothiebar Smooth Fruit Therapy. Hier weten ze alles over de invloed van bepaalde fruitsoorten en deze informatie delen we graag met jou!

Gaan met die Banaan!
Een spannende presentatie of intensieve vergadering voor de boeg?Bananen zit vol met natuurlijke suikers die snel worden opgenomen en is dus ideaal in dit geval. Verder hebben bananen een zachte smaak en structuur en dus worden ze vaak gegeven bij maagklachten en diarree. Er wordt beweerd dat bananen de cel- en slijmproductie in de maagwand zouden bevorderen. Bananen zijn rijk aan kalium, een belangrijk mineraal voor de spier- en zenuwfunctie en helpt zo ook om de bloeddruk te reguleren.

Kersen geven verlichting
Gisteravond toch wat te zwaar getafeld? Kersen hebben een zoete en zure smaak en hebben een reinigende werking. Zo zouden kersen vergif en vocht afdrijven en de nieren schoonmaken. De licht laxerende werking kan verlichting geven bij constipatie. Wel het toilet netjes houden he!

Kiwi’s helpen als je je aan papier gesneden hebt
Kiwi’s is een frisse, zoetzure fruitsoort en is een prima bron van vitamine C en kalium. Deze vitamine is belangrijk voor wondgenezing en een gezond immuunsysteem en de kalium zorgt voor het reguleren van de bloeddruk.

Kantoorkoetjes grazen tarwegras
Tarwegras is een bijzonder en populair product van Smooth Fruit Therapy, geserveerd als powershotje. Een shot van 30 milliliter tarwegras bevat evenveel vitaminen en mineralen als twee ons groenten en twee stuks fruit, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit. Deze energy booster zuivert uw bloed, darmen en lever. U wordt helderder, uw lichaam wordt ontgift en u krijgt meer energie. 

An appel a day, keeps de kantoorgriep away!
Appel is een sappig en fris fruitsoort, die vaak wordt genuttigd als tussendoortje. Sommige soorten appels bevatten veel vitamine C, een antioxidant dat het immuunsysteem versterkt. Appels bevatten relatief weinig calorieën en hebben een hoog fructosegehalte. Deze suiker is zoeter dan sucrose- het hoofdbestanddeel van suikerriet en wordt langzaam omgezet waardoor de bloedsuikerspiegel op peil blijft. In de kruidengeneeskunde worden rijpe, rauwe appels voorgeschreven bij verstopping en gestoofd fruit bij diarree en buikgriep.

Mangogogogo
Mango is een sappig en zoete vrucht die het lichaam gezond houdt op meerdere manieren. Het is een uitstekende bron van zowel bèta caroteen als vitamine C. Het rijpe vruchtenvlees is licht verteerbaar en het bèta caroteen wordt gemakkelijk door het lichaam geabsorbeerd en omgezet in vitamine A. Dat is dan weer goed voor je huid, haar & nagels. Kan je er nog een beetje knap bij zitten als de leukste kantoordude voorbij loopt.

Wine o’clock?
Druiven hebben een zoete smaak en zijn licht en smakelijk. Druiven zijn een goede bron van kalium, maar bevatten verder weinig vitaminen en mineralen. Als je dit vloeibaar nuttigt wordt dit vast nog minder. Maar goed. Wel heel lekker.

Mocht je nu van al deze fruitsoorten een verse fruitsalade hebben gemaakt, dan ben je altijd van harte welkom bij De Werfwinkel om dit te laten zien. En proeven.

Mocht je nu wat minder tijd hebben of je hebt zin in iets heel lekkers? Haal dan een van de lekkerste smoothies bij Smooth Fruit Therapy. Geen tijd is geen excuus, want je vindt ze ook op Thuisbezorgd!