Moneytalk; wat verdient een HR Manager?

In deze rubriek delen we huishoudboekjes. Deze keer van een Teammanager HR. Wat wat verdien je dan? En waar geeft deze persoon het aan uit?

Korte introductie: Teammanager HR, 29 jaar en ik woon alleen.

Hoeveel verdien je? Bruto €3.600 per maand voor 40 uur per week

Hoe zijn de secundaire voorwaarden? Alleen een telefoon van de zaak. Geen 13e maand, geen bonussen of andere voorwaarden. 

Hoeveel geef je uit aan woonlasten? Netto €1.150

Hoeveel geef je uit aan andere vaste lasten en welke lasten zijn dit? €850 (private lease auto, stalgeld voor 2 paarden, verzekeringen, abonnementen)

Hoeveel geef je uit aan etentjes, hobby’s, make-up/verzorging, kleding, vakanties etc? Verschillend. Ik geef het meeste extra geld uit aan borrels en etentjes.

Hoeveel hou je per maand over? Dit is heel verschillend. In een periode met veel verjaardagen en feestjes houd ik minder over dan in ‘rustige‘ maanden.

Hoe denk je over geld? Ik vind een leuk leven hebben belangrijker dan veel sparen. Zo heb ik op dit moment mijn leven ook ingericht. Ik heb een mooi nieuwbouw appartement, twee paarden en ik kan genoeg leuke dingen doen. Ik merk wel dat hoe ouder ik word, hoe meer behoefte ik heb om meer te gaan sparen.

Spaar je? Ik probeer €250,- per maand te sparen, maar onverwachtse uitgaven (bijvoorbeeld dierenartskosten) maken dit soms lastig.

Ben je tevreden met je inkomen? Ik verdien voldoende en ik ben ook tevreden met mijn inkomen, maar ik heb ook veel (vaste) uitgaven.

Ben je tevreden met je vaste lasten? Ik vind dat in veel vaste lasten heb, maar hier heb ik wel bewust voor gekozen. Omdat het financieel kan. Het werkt niet mee dat ik alleen woon en dus alleen alle woonlasten moet betalen. Mocht ik in de toekomst gaan samenwonen met mijn vriend, dan houd ik meer geld over per maand (rond de €500,-/€600,- extra).

Hoe is jouw loopbaan verlopen? Prima. Ik heb leuke stappen gemaakt en ik ben tevreden met de functie en de voorwaarden die ik nu heb. 

Hoeveel is je inkomen gedurende jouw loopbaan gestegen/gedaald? Ik ben begonnen met een bruto salaris van €1.750 voor 40 per week. Ik kan dus zeggen dat ik leuke stappen heb gemaakt. Ik ben tevreden.

Hoeveel zou je willen verdienen in de toekomst en met wat voor werk? Ik ben op dit moment tevreden met mijn salaris en mijn functie. Voorlopig heb ik ook geen behoefte om meer te verdienen of om door te groeien. 

Als je een miljoen zou winnen, wat zou je daar dan mee doen? Mijn eerste reactie is, zou ik dit willen? Ik denk het niet. Misschien is €50.000 ook voldoende. Gewoon leuk voor op de spaarrekening en om te delen met familie en vrienden (al vind ik dat ook een beetje een spannende. Geld kan gekke dingen doen met mensen). Ik ben gelukkig met wat ik nu heb, maar iets meer financiële zekerheid is altijd welkom.